Duitsland wijst Nederland aan als hoogrisicogebied

Duitsland wijst Nederland aan als hoogrisicogebied

Nederland - Duitsland gaat Nederland aanwijzen als hoogrisicogebied vanwege de vele coronabesmettingen. Vanaf zondag zullen er weer extra maatregelen gelden voor reizigers vanuit Nederland. 

Personen die vanuit Nederland naar Duitsland reizen moeten vanaf zondag zich online via het internet bij de Duitse autoriteten registreren. Als je bij de aanmelding geen vaccinatie- of herstelbewijs kunt uploaden moet je bij aankomst in het land eerst tien dagen in quarantaine. De tijd van quarantaine kun je in Duitsland verkorten door na dag vier een coronatest te doen die negatief moet uitpakken. Duisland eist van iedereen die het land bezoekt een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve coronatest. Mensen zonder deze documenten zullen worden beboet laten de autoriteten weten.

Uitzondering kort bezoek
De Duitse overheid heeft een uitzondering gemaakt voor grensverkeer, forenzen en mensen die op doorreis zijn naar een ander land. Als deze mensen binnen 24 uur het land weer verlaten hoeven ze geen registratie uit te voeren en niet in quarantaine.


Deel op social media:
Hieronder vind u voorbeelden van beeldmateriaal. Uitraad is er op het persbureau een grotere set aan beeldmateriaal verkrijgbaar.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Op al het getoonde beeldmateriaal rust auteursrecht. Het dupliceren van het beeldmateriaal van FoxEye Press en getoont op onze website's en social media is niet toegestaan zonder hiervoor een licentie af te nemen bij FoxEye Press. Elke inbreuk die wordt gemaakt op ons auteursrecht zal zonder uitzondering worden beantwoord met een schikkingsvoorstel al dan niet via een jurist/advocaat.