Brandweer rukt uit voor een dag oude brand

Brandweer rukt uit voor een dag oude brand

Zwartemeer - De brandweer van Klazienaveen is maandagavond 14 mei uitgerukt voor een dag oude brand in het Bargerveen.

In de nacht van zondag op maandag is het insectenhotel getroffen door een brand die is ontstaan door een blikseminslag weet de brandweer te melden. Vanmiddag werd door een Tweet van boswachter Jans de Vries duidelijk dat het huisje volledig is uitgebrand op enkele smeulende delen na. Tot dat moment waren zowel de hulpdiensten als Staatsbosbeheer nog niet op de hoogte van de brand.

In eerste instantie stuitte de spuitgasten op een probleem toen zij arriveerden in het Bargerveen. Hun brandweerwagen kon niet verder doordat er een voertuig in de weg stond waarmee op dit moment een nieuw pad wordt aangelegd. Een creatieve oplossing was uiteindelijk de tankautospuit achter te laten het materiaal over te laden in de kleinere jeep en hiermee op jacht te gaan richting de brandhaard.

Echter hoefden de spuitgasten ter plaatse bij het ligt smeulende pand niet in te grijpen. Ter plaatse heeft de brandweer voor het huisje lint gespannen waarmee ze hopen dat de bezoekers op afstand blijven van het huisje. Onder andere de instortingskans van de schoorsteen maakt het mogelijk dat mensen bedolven kunnen worden onder het puin. De brandweer gaat Staatsbosbeheer informeren over de situatie.


Deel op social media:
Hieronder vind u voorbeelden van beeldmateriaal. Uitraad is er op het persbureau een grotere set aan beeldmateriaal verkrijgbaar.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Op al het getoonde beeldmateriaal rust auteursrecht. Het dupliceren van het beeldmateriaal van FoxEye Press en getoont op onze website's en social media is niet toegestaan zonder hiervoor een licentie af te nemen bij FoxEye Press. Elke inbreuk die wordt gemaakt op ons auteursrecht zal zonder uitzondering worden beantwoord met een schikkingsvoorstel al dan niet via een jurist/advocaat.