Staking streekvervoer Nederland

Staking streekvervoer Nederland

Emmen - Rustig, zo was het maandagochtend 30 april rond zeven uur te noemen op het station in Emmen. De medewerkers van het openbaar vervoer leggen vanaf vandaag twee dagen het werk neer.

Op het station in Emmen lijken de meeste mensen wel rekening te hebben gehouden met de staking van de bussen van Qbuzz maar in mindere mate met de staking van de treinen van Arriva. Niets vermoedende passagiers checken hier dan ook in met hun OV-chipkaart om vervolgens tot de conclusie te komen dat hun trein helemaal niet rijd.

De medewerkers van de streekvervoerders zijn al een lange tijd in conflict met hun werkgevers. De medewerkers eisen meer loon maar ook vooral "even een plaspauze". Hiermee willen de medewerkers ook direct aangeven hoe hoog de werkdruk is op de werkvloer.

Een kort geding door de werkgevers om de staking te verbieden liep afgelopen week op niets uit. De werkgevers vonden dat ze meer tijd nodig hadden voor de gesprekken over de CAO en dat de reiziger er niet de dupe van mocht worden. De rechtbank ging niet mee in het verbod en vond het recht op staken zwaarder wegen.


Deel op social media:
Hieronder vind u voorbeelden van beeldmateriaal. Uitraad is er op het persbureau een grotere set aan beeldmateriaal verkrijgbaar.


  •  
  •  
  •  
  •  

Op al het getoonde beeldmateriaal rust auteursrecht. Het dupliceren van het beeldmateriaal van FoxEye Press en getoont op onze website's en social media is niet toegestaan zonder hiervoor een licentie af te nemen bij FoxEye Press. Elke inbreuk die wordt gemaakt op ons auteursrecht zal zonder uitzondering worden beantwoord met een schikkingsvoorstel al dan niet via een jurist/advocaat.